Ecotopia Biketour besöker Östängs gård

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 25/07/2015
Hela dagen

Plats
Östäng gård

Kategorier


På fredag 24/7 kommer Ecotopia Biketour till Östängs gård. De kommer att tälta på gården från fredag till söndag. De är mellan 20 och 40 cyklister som startade sin färd den 18 juni i Danmark och som cyklar genom Sverige och Norge till Finland där turen slutar 18 september.

På sin väg besöker de olika projekt som de tycker är socialt- eller miljömässigt intressanta. De har valt ut Omställning Alingsås som ett av de projekten. De vill alltså träffa så många omställare som möjligt.

Därför tänker vi träffas på gården under lördagen. Det kommer att finnas en del arbetsuppgifter att göra för dem som vill eftersom det oftast är lättare att få kontakt med människor om man har något att göra tillsammans. Vi tänker oss arbeten som att måla ladan, bygga hasselstaket eller slå med lie kan vara sådant som man kan samarbeta kring. Det är inte något krav på att man ska delta i arbetet utan om man vill kan man bara komma ut och hänga. Kanske känner någon för att ta med instrument och förgylla dagen för oss andra.

Vi kommer att visa gården för dem som vill och berätta om de projekt som vi har satt igång. Det kommer att ske klockan 15 och det är helt ok att ansluta bara på gårdsvisningen för er som har ont om tid.
Eftersom det är mycket att organisera och arrangera och vi inte har någon aning om hur många som kommer att dyka upp är det bra om alla som kommer har med någonting att äta. Deltagarna i Ecotopia äter veganskt och ansvarar själva för sin mat. Vi kommer se till att det finns bröd och sallad samt vatten att dricka. Det kommer att finnas grillar om någon vill utnyttja det.
Vi hoppas på en trevlig dag följt av en trevlig kväll där vi får tid att umgås med varandra och med deltagarna i Ecotopia Biketour. Kanske finns det någon här i gruppen som inte tidigare varit med på något arrangemang som nu vill ta chansen att lära känna fler inom Omställning Alingsås?

Från Alingsås går det buss klockan 10 eller klockan 13 som tar 18 minuter till Hallavadet där vi kan hämta upp om ni meddelar (alternativt så promenerar man 1,5 kilometer till gården)
13.30 går buss 541 ända fram till gården (Hållplats Trålanda)
Alla som vill är välkomna! Ju fler vi blir desto roligare. Ta gärna med barn. Här finns hönor, grisar och får att titta på och kanske även klia lite grann.

Läs mer om oss på www.östängsgård.se och hitta oss på http://www.hitta.se/kartan?s=623b1253
Det går inte några bussar hem på lördagen men vill någon hem då som inte har egen bil så ordnar vi samåkning på något sätt. På söndag morgon går det buss till Alingsås för dem som vill ta med eget tält och sova över. Det går också att sova i höet om man vill det.

Eventet finns på:
https://www.facebook.com/events/991739897515424/

Besök Ecotopia biketours webbsida https://www.ecotopiabiketour.net/ för att se deras rutt och få information om projektet.

 

Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar